Nu offentliggör Södertörns tingsrätt förhören med Göran Lingrens offer.
Nu offentliggör Södertörns tingsrätt förhören med Göran Lingrens offer. - Foto: Roger Vikström/Scanpix

Nu släpps förundersökningen mot Göran Lindberg

Södertörns tingsrätt valde på måndagen att lätta på sekretessen kring förundersökningen mot den före detta polischefen Göran Lindberg.


SÖDERTÖRN. På jobbet kallades Göran Lindberg för "kapten klänning" på grund av sina insatser för jämställdhet och respekt. Men förra veckan åtalades han på 23 punkter för sexbrott, bland annat för grov våldtäkt och koppleri.

Nu offentliggör Södertörns tingsrätt förhören med de elva offren. Många av kvinnorna har berättat att Lindberg var våldsam och kallade dem för ord som hora och slyna.

– Han gav mig en örfil och jag blev chockad. Sedan började han binda mig och det var då det började att bli obehagligt, säger ett av offren enligt Aftonbladet.

När Lindberg greps hittades bland annat ögonbindlar, läderremmar, piskor och dagen-efter piller i hans bil. Han var på väg för att träffa en 14-årig flicka som han hade haft kontakt med en längre tid.

– Han började äckla sig precis som att han var min pappa liksom, varenda gång han ringde, säger 14-åringen till Aftonbladet.

Lindberg nekar till att han våldfört sig på någon, men erkänner att han flera gånger köpt sex.

Han berättar att han funderat på vad som skulle hända om han, någon som föreläser om jämlikhet, åkte fast för att ha köpt sex.

– Jag tänkte att det kunde väcka en diskussion som är nyttig för allihopa, säger han i förhör enligt Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!