- Foto: Ralf Bergman / SCANPIX

Ragnar Nilsson drogpåverkad vid trippelmordet

21-åringen har erkänt att han dödade sina halvsyskon och deras pappa. I dag åtalas Ragnar Nilsson.


HÖRNÖSAND. Den 11 maj hittades en 15-årig pojke, hans 12-åriga syster och deras 49-årige pappa brutalt mördade.

Dagen efter greps Ragnar Nilsson, halvbroder till syskonen, när han försökte fly landet.

21-åringen valde att erkänna morden och häktades skäligen misstänkt för mord. I dag åtalas han vid Ångermanlands tingsrätt.

Enligt åtalet präglas morden av besinningslöst våld. Både yxa och kniv ska ha använts för att döda. Först ska Nilsson, som var drogpåverkad av någon form av lugnande medel under attacken, gett sig på sin bror som knivhöggs huvud och hals flera gånger.

Därefter attackerade han sin 12-åriga halvsyster på samma sätt. När Ragnar Nilsson sedan attackerade deras pappa använde han en yxa, som han högg 49-åringen med flera gånger.

Som avslutning på den rasande attacken gick han sedan tillbaka till sina syskon och högg dem flera gånger i huvud och hals med yxan, uppger Allehanda.

- 21-åringen har under en längre tid känt agg och hat mot sin styvfar, något som under tiden byggts ut. Det finns dock ingen speciell händelse som 21-åringen pekat på i anslutning till dådet, säger biträdande chefsåklagare Bertil Månsson, till Expressen.

21-åringen har inför rättegången genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Resultatet ska redovisas nästa vecka. Om Ragnar Nilsson anses frisk riskerar han livstids fängelse, uppger Allehanda.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkt 16-åring ska undersökas

Den 16-åriga pojken som är misstänkt för mord på en 15-åring i Alingsås ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det meddelar tingsrätten på torsdagen.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.