Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ragnar, 21, ville döda mamma också

- 03/07/2010, 10:31 -

Privat

Åklagaren: Ragnar Nilsson känner ingen ånger.

HÄRNÖSAND. Ragnar Nilsson, 21, har i polisförhör berättat om hur han mördade sina syskon och sin styvfar. Motivet uppges vara hämnd.

Och planen ska ha varit att utrota hela familjen - inklusive sin mor.

Ragnar befann sig i källaren när hans lillebror kom hem på eftermiddagen den 11 maj i år.

Han berättar om hur impulserna tog överhanden.

– Det var som att bjuda upp en tjej på dans fast mycket värre. Jag tänkte att jag måste göra det, jag måste det. Det var det enda rätta.

Med en jaktkniv högg han sin lillebror flera gånger. Sen gick han upp och högg ihjäl sin syster som intet ont anande låg och kollade på teve.

När styvpappan kommer hem möts han av en yxbeväpnad Ragnar.

– Så bara hugger jag på honom, och sen hugger jag till han i huvudet och sen, faller han ner, berättar Ragnar i förhören.

Styvpappan Mats blev liggande i trappan ner till pannrummet.

– Han har utvecklat en ilska eller hat mot den förra styvpappan som har byggts upp genom åren. Nu drabbade det även hans halvsyskon, säger biträdande chefsåklagare Bertil Månsson, som väckte åtal mot Ragnar Nilsson under fredagen, till Aftonbladet.

Ragnar Nilssons advokat Fredrik Lindberg förklarar att Ragnar känt sig utanför familjegemenskapen och upplevt sig illa behandlad under uppväxten.

Men några uppgifter om att Ragnar till exempel skulle ha utsatts för misshandel finns inte i polisförhören.

– Det fanns ingen plan i egentlig mening på en hämndaktion, utan det var tankar som malde i hans huvud. Att något skedde just den här eftermiddagen tycks mest vara en slump, säger Bertil Månsson till Aftonbladet.

Och åklagaren tycks mena att han inte hyser någon ånger efter de bestialiska familjemorden.

– Jag kan inte säga att han har uttryckt någon ånger, säger åklagaren Bertil Månsson.

Nilsson hade för avsikt att också hans mamma skulle dö. Redan för ett år sedan började han smida planer - säger han i polisförhör.

– Ja, jag kan väl säga det jag hade tänkt ... jag hade tänkt och döda mamma också.

Redan när han var 13 år hade han planer på att sabotera för sin familj.

– Jag funderade på att bränna ner huset, men jag ville göra det när ingen var där. Jag vet inte varför jag kände så, men jag kände verkligen så.

Efter trippelmordet flydde Ragnar Nilsson först i bil till Umeå och därefter försökte han ta sig ombord på en färja mot Ryssland.