Torsdag 19 Maj
Stockholm

Rosa mobil kan fälla Nancys mördare

22-åringen som nu åtalas för mordet på Nancy Tavsan, 18, kan bindas till ett våldtäktsförsök - med hjälp av en rosa mobiltelefon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. 22-åringen hade varit på samma fest som Nancy Tavsan kvällen hon mördades. Och därför hade polisen sökt upp honom.

Det var när han blev ombedd att ge dem sitt mobilnummer som han plockade fram den rosa mobilen - han hade glömt sitt eget nummer.

Men mobilen tillhörde en kvinna som bara någon vecka dessförinnan utsatts för ett brutalt våldtäktsförsök.

Den 29-åriga kvinnan var på väg hem från krogen på Avenyn i Göteborg och hade precis gått förbi Vasa kyrka när han dök upp. Det var en kall natt, strax efter fem på morgonen, fyra dagar före julafton.

En polis upptäcker en stund senare kvinnan.

– Jag trodde först att hon hade en halloweenmask på sig eller var kraftigt sminkad med röd färg i ansiktet. Bråkdelen av en sekund senare såg jag att hon var blodig i vänstra ansiktshalvan och att håret var blodigt och rufsigt, har han berättat i förhör.

29-åringen hade ett blödande sår i huvudet. Och blivit utsatt för ett våldtäktsförsök.

– Helt klart livshotande skador. Hennes tillstånd har efter hand blivit sämre. Hon har haft två blödningar på hjärnan, sa traumakirurgen David Pasooki på Sahlgrenska till polisen tre veckor efter överfallet.

22-åringen nekar till brott i både fallet med Nancy och den 29-åriga kvinnan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela