Rosa mobil kan fälla Nancys mördare

22-åringen som nu åtalas för mordet på Nancy Tavsan, 18, kan bindas till ett våldtäktsförsök - med hjälp av en rosa mobiltelefon.


GÖTEBORG. 22-åringen hade varit på samma fest som Nancy Tavsan kvällen hon mördades. Och därför hade polisen sökt upp honom.

Det var när han blev ombedd att ge dem sitt mobilnummer som han plockade fram den rosa mobilen - han hade glömt sitt eget nummer.

Men mobilen tillhörde en kvinna som bara någon vecka dessförinnan utsatts för ett brutalt våldtäktsförsök.

Den 29-åriga kvinnan var på väg hem från krogen på Avenyn i Göteborg och hade precis gått förbi Vasa kyrka när han dök upp. Det var en kall natt, strax efter fem på morgonen, fyra dagar före julafton.

En polis upptäcker en stund senare kvinnan.

– Jag trodde först att hon hade en halloweenmask på sig eller var kraftigt sminkad med röd färg i ansiktet. Bråkdelen av en sekund senare såg jag att hon var blodig i vänstra ansiktshalvan och att håret var blodigt och rufsigt, har han berättat i förhör.

29-åringen hade ett blödande sår i huvudet. Och blivit utsatt för ett våldtäktsförsök.

– Helt klart livshotande skador. Hennes tillstånd har efter hand blivit sämre. Hon har haft två blödningar på hjärnan, sa traumakirurgen David Pasooki på Sahlgrenska till polisen tre veckor efter överfallet.

22-åringen nekar till brott i både fallet med Nancy och den 29-åriga kvinnan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.