Torsdag 29 Jul
Stockholm

Beige jacka hett spår i mordutredning

Över 200 tips har kommit in sedan fantombilden publicerats. Just nu söker polisen en lång beige jacka som mördaren misstänks ha burit vid dubbelmordet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LINKÖPING. Även om flera vittnesuppgifter går isär talar flera om att en man med lång beige jacka ska ha flytt mordplatsen.

– Vi vet inte om han har slängt av sig den eller inte, eller om den hade blod på sig. Vi har aldrig hittat någon jacka. En del vittnen har också sett att mannen hade en beige tröja under jackan. Nu försöker vi lägga ett pussel för att se om det är samma person eller inte, säger Jan Staaf till Corren.

Arbetet med att bearbeta de runt 200 tips som kommit in till polisen sedan fantombilden publicerats fortsätter. Bilden föreställer en man som iakttogs när mordplatsen. Researcharbetet väntas ta lång tid.

– Det är lite tungrott nu i sommar när vi bara är halv styrka. Vi når nog botten på den här tipshögen någon gång i höst. Men ju fler uppgifter vi får ju närmare en lösning kommer vi förhoppningsvis, säger Staaf till Corren.

Men redan nu säger polisen att några namn sticker ut och de har "lagts i en speciell hög".

- Dels liknar de den person vi söker, dels bor de i närområdet. En del namn är helt nya i utredningen, andra har funnits med tidigare. Men vi måste göra research innan vi kan kalla dem till förhör, säger Staaf till Corren.

Det var tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 som 8-årige Mohammed och 56-åriga Anna-Lena höggs ihjäl på öppen gatan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela