En busschaufför i Göteborg blev rejält chockad efter blodattacken.
En busschaufför i Göteborg blev rejält chockad efter blodattacken. - Foto: Adam Ihse / SCANPIX

Blodattack mot busschaufför

I dag åtalades en 19-årig i Göteborg ha kastat en halvfylld mugg av sitt eget blod på en busschaufför. Chauffören chockades svårt och fick föras till sjukhus.


GÖTEBORG. Händelsen inträffade i slutet av april på Hisingen utanför Göteborg. En ung man bytte buss vid hållplatsen Torslandakrysset och satte sig längst bak.

När 19-åringen klev av bussen passerade han förarplatsen och hällde blodet över chauffören.

– Koppen var av det slag som man kan köpa kaffe i på McDonalds. Det skvätte i ansiktet, jag fick i ögonen och munnen. Jag blev rädd eftersom det kunde vara smittat, säger bussföraren i förhör.

Ynglingen åtalades under onsdagen för ofredande.

19-åringen förnekar brottet. Han minns inte incidenten och han kan heller inte erinra sig att han skulle ha lidit någon blodförlust den aktuella dagen. Han uppger att han inte kan förklara hur "ansenliga mängder" av hans blod hamnat på chaufförens kläder och kropp.

Den unge mannen är tidigare dömd vid ett flertal tillfällen. Bland annat för misshandel, stöld samt våld mot tjänsteman.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ekonomens spådom: Då sänks din skatt med flera tusenlappar

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.