Torsdag 27 Jan
Stockholm

Fyra HA-män frias i gangsterrättegång

De sex Hells Angels-medlemmar som stått åtalade för att ha misshandlat, rånat och tvångstatuerat en före detta medlem har fått sina domar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Den uppmärksammade rättegången mot Hells Angels är över. Fyra av männen friades - och två fälldes, uppger GT.

En 46-åring dömdes till två månaders fängelse och en 41-åring fick en månad.

46-åringen valde att ta på sig hela ansvaret för det händelseförlopp som slutade med att en medlem som skulle utvisas ur mc-gänget tvångstatuerades och misshandlades.

Det var den 12 augusti på Hells Angels-gården i Gunnilse som dramat utspelade sig.

46-åringen berättade under rättegången att han tillsammans med den nu uteslutna 47-åringen tidigare rest till Sydamerika tillsammans.

Under resan avslöjade 47-åringen att han hade flera problem: dels av ekonomisk karaktär och dels en svag hälsa. Dessutom hade han problem med sitt husbygge.

De bestämde att 47-åringen skulle ta en timeout, men åter i Sverige visade det sig senare att han agerat på egen hand i klubbens namn - ett allvarligt brott mot Hells Angels stadgar.

På gården i Gunnilse meddelades han att han var "out".

Han tvångstatuerades med just ordet "out" - och 46-åringen hävdar att 47-åringen var helt införstådd med detta.

Mannen döms ändå för anstiftan till misshandel, skriver GT.

I domen skriver tingsrätten att ”det kan svårligen tänkas att någon frivilligt skulle gå med på att låta sig tatueras på det sätt och med det resultat som skedde.”

Däremot frias 46-åringen för rånet som avser de föremål som avlägsnades från 47-åringens hem - bland annat guldsmycken och kläder med Hells Angels logga.

I stället döms 46 åringen för olaga tvång och stöld när det gäller de föremål som inte anses tillhöra HA, däribland ett hängsmycke 47-åringen fått av sin fru.

Vad gäller övriga föremål fanns en överenskommelse om att de skulle återlämnas till klubben vid uteslutning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela