- Foto: Scanpix

Fyra HA-män frias i gangsterrättegång

De sex Hells Angels-medlemmar som stått åtalade för att ha misshandlat, rånat och tvångstatuerat en före detta medlem har fått sina domar.


GÖTEBORG. Den uppmärksammade rättegången mot Hells Angels är över. Fyra av männen friades - och två fälldes, uppger GT.

En 46-åring dömdes till två månaders fängelse och en 41-åring fick en månad.

46-åringen valde att ta på sig hela ansvaret för det händelseförlopp som slutade med att en medlem som skulle utvisas ur mc-gänget tvångstatuerades och misshandlades.

Det var den 12 augusti på Hells Angels-gården i Gunnilse som dramat utspelade sig.

46-åringen berättade under rättegången att han tillsammans med den nu uteslutna 47-åringen tidigare rest till Sydamerika tillsammans.

Under resan avslöjade 47-åringen att han hade flera problem: dels av ekonomisk karaktär och dels en svag hälsa. Dessutom hade han problem med sitt husbygge.

De bestämde att 47-åringen skulle ta en timeout, men åter i Sverige visade det sig senare att han agerat på egen hand i klubbens namn - ett allvarligt brott mot Hells Angels stadgar.

På gården i Gunnilse meddelades han att han var "out".

Han tvångstatuerades med just ordet "out" - och 46-åringen hävdar att 47-åringen var helt införstådd med detta.

Mannen döms ändå för anstiftan till misshandel, skriver GT.

I domen skriver tingsrätten att ”det kan svårligen tänkas att någon frivilligt skulle gå med på att låta sig tatueras på det sätt och med det resultat som skedde.”

Däremot frias 46-åringen för rånet som avser de föremål som avlägsnades från 47-åringens hem - bland annat guldsmycken och kläder med Hells Angels logga.

I stället döms 46 åringen för olaga tvång och stöld när det gäller de föremål som inte anses tillhöra HA, däribland ett hängsmycke 47-åringen fått av sin fru.

Vad gäller övriga föremål fanns en överenskommelse om att de skulle återlämnas till klubben vid uteslutning.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.