Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hallick dömd - nu jagar polisen torskarna

- 16/07/2010, 12:26 -
Annons på text-tv

Hallicken annonserade bland annat på text-tv.

Stig-Åke Jönsson / Scanpix

Utredningen var för stor. Polisen fick välja ut storkunderna, totalt 427 män. Nu jagar polisen torskarna.

UMEÅ. I den största kopplerihärvan någonsin i Norrland döms nu den 39-årige hallicken till ett års fängelse för koppleri.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat om sålde mannen fem kvinnor, varav en var hans fru, till kunder runt om i landet samtidigt som han var sjukskriven.

Men under utredningen fick polisen problem. Under det år som mannen var verksam togs hela 16 000 kontakter på de telefonnummer som kopplades till verksamheten.

Därför valde polisen att koncentrera sig på stortorskarna, totalt 427 män. Män som nu jagas av polisen.

– Hittills har vi lyckats hålla förhör med 350 av männen, berättar Sanna Matsson, chef på roteln för grova brott på Östersundspolisen, för Västerbottens-Kuriren.

Polisen vill inte berätta hur många som erkänt brott, men uppger att det rör som en hel del. Samtliga män är misstänkta för köp av sexuella tjänster, ett brott som vanligtvis renderar i bötesstraff.

- Det är ändå ett stort jobb att få tag på och förhöra alla männen, så det kommer att ta ett tag, säger Matsson till VK.