Under lördagskvällen väntar regnoväder i stora delar av landet.
1 av 2
Under lördagskvällen väntar regnoväder i stora delar av landet. - Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX
I hela södra Sverige och ända upp till Uppsala varnar SMHI för risker och störningar för samhällsfunktioner.
2 av 2
I hela södra Sverige och ända upp till Uppsala varnar SMHI för risker och störningar för samhällsfunktioner. - Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

Efter värmeböljan - nu slår åskan till

Efter den senaste tidens värmesensation gör sig vädrets makter nu redo för ett mer bistert temperament. Regn och åska väntar på många håll i landet under lördagen.


Helgen började bra, men slutar värre. Under natten mot lördagen drog en kallfront in över södra Sverige. Regn, rasande åska och kalla vindar är att vänta.

Längre fram under lördagen berörs framför allt stora delar av Götaland och sydvästra Svealand av ovädret. I Norrland väntar däremot uppehållsväder.

SMHI har utfärdat en klass1-varning, som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner, över hela södra Sverige upp till Uppsala. Jämtlänningarna kan däremot räkna med fortsatt bra väder.

– Längs östkusten och Stockholm ser det ändå ut att bli varmast med 25-28 grader och mest uppehåll under dagen. Men sedan kommer kallfronten in mot kvällen, säger Ina Sullen, meteorolog vid Storm i Norge, till Svenska Dagbladet.

Under söndagen kommer ett större regnväder också till Norrland medan övriga Sverige får övervägande soligt med temperaturer på 15-25 grader.

– Vädret ser ganska ostadigt ut under helgen, säger Ina Sullen till SvD.

I början på veckan som kommer är det dock dags att ta fram shortsen igen. Då väntar uppehållsväder, 20-25 grader och sol över södra delen av landet.

Ina Sullen tycker inte att svenskarna har något att klaga på.

– Här i Norge är det bara dåligt väder hela tiden. Och hur det är här i Bergen ska vi bara inte tala om, säger hon till SvD.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.