En blott 11-årig flicka tvingades ut på stöldturné. OBS! Flickan på bilden har inget samband med artikeln.
En blott 11-årig flicka tvingades ut på stöldturné. OBS! Flickan på bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Srdjan Ilic/AP/Scanpix

Tvingade ut 11-årig flicka på stöldturné

32-åring gripen och utlämnad till Sverige.


STOCKHOLM. 32-åringen tog med den 11-åriga flickan från Bulgarien till Sverige och tvingade ut henne på en stöldturné genom Skandinavien. Nu har han gripits i Bulgarien och överlämnats till Sverige för att möta rättvisans dom, uppger Aftonbladet.

Mannen har varit internationellt efterlyst i flera år.

För fyra år sedan kuskade han tillsammans med 11-åringen runt mellan olika orter i Sverige och Danmark och tvingade flickan att stjäla plånböcker och handväskor framför allt från äldre damers kundvagnar i livsmedelsaffärer.

I fickan hade mannen en fullmakt från flickans föräldrar som godkände att han körde omkring henne i Skandinavien.

32-åringen häktades i sin frånvaro redan i mars 2009, men greps först nyligen i Bulgarien och är nu överlämnad till svenska myndigheter.

Under lördagen hålls häktningsförhandlingen mot 32-åringen, som är misstänkt för människohandel och grov stöld alternativt anstiftan till grov stöld.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.