Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggande superstädare får 30 000 kronor i månaden

En städa fimpar kan faktiskt löna sig.
1 av 1

En städa fimpar kan faktiskt löna sig.

AP/SCANPIX

Nyheter | 18/07/2010 18:13

Några personer i Uppsala har, som en del av en kampanj, antlitats för att plocka upp skräp från stadens gator och sedan blogga om det. För besväret får de 30 000 kronor i månaden.

UPPSALA. Fimpar, flaskor och förpackningar - nu ska skräpet bort från Uppsalas gator. Men superstädarna ska inte bara städa, utan även rapportera om deras tankar om städandet via en blogg: Superstädarbloggen.

– Förhoppningsvis kommer vi att ändra folks attityd så att det blir mindre skräp och en trevligare stad, säger Nathalie Bergren som jobbar som städbloggare i juli.

Hittills har runt 13 000 personer varit inne på bloggen varje vecka.

Pengarna kommer från Uppsala kommun och jobben som varar i en månad tillsätts bland annat genom omröstningar på hemsidan "Min stad Uppsala punkt nu", där även bloggen ligger.

Renate Larssen är ansvarig för hemsidan.

– De ska inse att de kostar väldigt mycket pengar, som kan läggas på annat, säger hon till Sveriges Radio.

De 30 000 kronor städarna får i lön motiverar Renate Larssen så här:

 – Dels är det en morot, vi vill att så många som möjligt ska söka jobbet för att budskapet ska spridas vidare i målgruppen."

Videoinslag från Sveriges Radio apropå superstädarna.