- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Bombman utlöste kraftig explosion

Kraftig explosion i centrala Eskilstuna. 23-årig bombman hotade döda poliser.


ESKILSTUNA. Polisen var ute och spanade efter en misstänkt bombman när de larmades till en parkering i centrala staden. En kvinna såg hur en man försökte bryta sig in i hennes Saab.

Men så fort patrullerna anlände möttes de av en kraftig smäll över hela parkeringen. Lyckligtvis hade de närmat sig bilen mycket försiktigt.

– Då small det bara till. Det var en rejäl explosion som ekade mellan husen, säger en person som såg hela händelseförloppet från sitt köksfönster till Eskilstuna-Kuriren.

Klockan var 22.45 och smällen hördes över hela centrum.

Enligt nyhetsbyrån TT hade polisen då redan fått flera samtal om en förvirrad man som hotat att "spränga något" i centrala Eskilstuna.

- Han hotade också att spränga poliser som kom dit och försökte förhandla med honom, berättar länsvakthavande polisbefälet Marit Jöhnemark för TT.

Explosionen slungade den 23-årige mannen på parkeringen till marken och polisen spärrade snabbt av kvarteren runt platsen.

En 23-årig man som beskrivs som "mycket förvirrad" föll till marken i samband med sprängningen och vårdas nu på sjukhus med lindriga skador.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!