Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bombman utlöste kraftig explosion

1 av 1

Leif R Jansson / SCANPIX

Nyheter | 20/07/2010 09:13

Kraftig explosion i centrala Eskilstuna. 23-årig bombman hotade döda poliser.

ESKILSTUNA. Polisen var ute och spanade efter en misstänkt bombman när de larmades till en parkering i centrala staden. En kvinna såg hur en man försökte bryta sig in i hennes Saab.

Men så fort patrullerna anlände möttes de av en kraftig smäll över hela parkeringen. Lyckligtvis hade de närmat sig bilen mycket försiktigt.

– Då small det bara till. Det var en rejäl explosion som ekade mellan husen, säger en person som såg hela händelseförloppet från sitt köksfönster till Eskilstuna-Kuriren.

Klockan var 22.45 och smällen hördes över hela centrum.

Enligt nyhetsbyrån TT hade polisen då redan fått flera samtal om en förvirrad man som hotat att "spränga något" i centrala Eskilstuna.

- Han hotade också att spränga poliser som kom dit och försökte förhandla med honom, berättar länsvakthavande polisbefälet Marit Jöhnemark för TT.

Explosionen slungade den 23-årige mannen på parkeringen till marken och polisen spärrade snabbt av kvarteren runt platsen.

En 23-årig man som beskrivs som "mycket förvirrad" föll till marken i samband med sprängningen och vårdas nu på sjukhus med lindriga skador.