Söndag 25 Jul
Stockholm

Polischefen kan placeras i superbunker

Lindberg kan få spendera upp till 10 år i bunkern utanför Härnösand.
Lindberg kan få spendera upp till 10 år i bunkern utanför Härnösand. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Den före detta polischefen Göran Lindberg riskerar att få skaka galler vid den nya superbunkern i Saltvik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Superfängelset Saltvik

Saltvik har högsta säkerhetsklass, och har totalt 191 platser. Av dem finns 24 vid den tredje säkerhetsenheten i Sverige. Det är en anstalt i anstalten med 24 platser, identisk med de två säkerhetsenheterna på Kumla och Hall som redan är färdigbyggda.

Därutöver har Saltviksanstalten två normalavdelningar om sammanlagt 64 platser, en avdelning för sexualbrottsdömda med 40 platser, samt ett häkte med 55 platser. Det finns dessutom utrymme för 8 beredskapsplatser.

Saltvik är byggd för framtidens kriminalvård, med en kombination av hög säkerhet och ett verksamhetsinnehåll av hög kvalitet.

Källa: Kriminalvården

HÄRNÖSAND. I dag avslutas rättegången mot den före detta polischefen Göran Lindberg. Fängelsestraffet kan förläggas till den nya sexbrottsavdelningen vid superbunkern i Saltvik.

Lindberg blir i så fall ken av de första dömda brottslingar som flyttar in i anstalten.

Än så länge är det bara häktet som används i kriminalvårdens nya miljardbygge utanför Härnösand.

– För att undvika att börja med semestervikarier beslöt vi att ta emot de första internerna efter semestern, runt den 6 september som det ser ut nu, säger Roger Bostedt, kriminalvårdschef på Saltviksanstalten, till Sundsvalls Tidning.

Bostedt tror att Göran Lindberg mycket väl kan placeras i Saltvik, om han blir dömd för de grova sexbrott han anklagas för.

Kommentera
Kopiera länk
Dela