Polisen var snabbt på plats för att plocka upp inbrottstjuven som resignerat satt och väntade.
Polisen var snabbt på plats för att plocka upp inbrottstjuven som resignerat satt och väntade. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Fick ner tjuven med ett skrik

En man väcktes av en inbrottstjuv natten till torsdag. Då skrek han till med maximal myndighet i rösten. Det gjorde ett starkt intryck på tjuven som snällt satte sig på en stol och väntade på polisen


MALMÖ. Först trodde mannen att ljudet kom från en släkting som var uppe i ottan, men efter ett tag bestämde han sig för att undersöka saken närmare. Då såg han inbrottstjuven.

– Stanna, skrek han och satte fart mot tjuven. Men mer behövdes inte. Tjuven bad direkt om ursäkt och satte sig ner på en stol.

– Han föreföll vara helt uniformerad, nästan i klass med Dunder-Karlsson. Han bar mössa, handskar gummiskor, ja hela medivitten, säger mannen till Sydsvenskan.

Mannens hustru larmade polisen som snabbt var på plats och tjuven lämnade tillbaka stöldgodset till paret.

Malmöpolisen är både förvånade och imponerade av händelsen.

– Det är mycket sällsynt att man får en tjuv att stanna och sätta sig ner i väntan på polisen, säger polisinspektör Göran Billberg till Sydsvenskan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.