Tisdag 29 Nov
Stockholm

Simone offrar kärleken för Kina

Här sitter Simone på sin nya bloggstation, ett internetcafé i Beijing.
Här sitter Simone på sin nya bloggstation, ett internetcafé i Beijing. Foto: Simone Luna Louise

Nyheter24:s pinfärska röst i fjärran östern, Simone, vill med sin nya blogg trotsa mammas bild av Kinas gråa uniformer. Men den nyfunna kärleken blir kvar i Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

19-åriga Simone Luna Louise har själv svårt att förstå varför hon återvänder till Kina för att jobba som engelsklärare.

– För tre år sedan åkte jag dit som utbytesstudent i tio månader och plågades till en bristningsgräns jag inte trodde fanns. Jag fick massa finnar, gick upp 17 kilo på tre månader och kände mer än en gång för att gå bärsärkagång genom skolan jag gick på.

– Men jag stannade kvar och lärde mig att tycka om landet, och nu har jag antagligen någon fåfäng förhoppning om att jag ska vara en mognare och större människa och kunna omfamna Kina på ett bättre sätt än innan, säger hon till Nyheter24.

Efter att hon landat väntar en månads utbildning i Beijing innan hon skickas ut i landet. Hon vet inte mer än att det blir någonstans i södra Kina. Men trots ovissheten är det hemlängtan som skrämmer Simone allra mest.

– Jag var dum nog att bli kär precis innan jag åkte och att lämna någon som får mitt hormonsystem att löpa amok är läskigt och plågsamt. Mest av allt är jag skraj att hela min hjärnkapacitet ska upptas av en man som befinner sig på andra sidan jordklotet, säger hon till Nyheter24.

I sin blogg vill Simone utmana den onyanserade bilden av Kina som hon tycker dominerar i Sverige.

– Antingen tillhör de min mammas generation och associerar landet till gråa uniformer i prydliga led, eller så är man yngre och föreställer sig Kina som en överindustrialiserad jättemetropol med invånare som avundas värphönors personliga utrymme på ett A4, säger hon till Nyheter24.

Följ Simones blogg här på Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.