Polisen har haft kontakt med 18-åringen som uppges vara mycket ångerfull.
Polisen har haft kontakt med 18-åringen som uppges vara mycket ångerfull. - Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

Knivskar systern i halsen - överlämnade sig själv

En 18-årig man knivskar sin 15-åriga syster i halsen natten till måndag. Polisen har haft telefonkontakt med 18-åringen som fortfarande nu kunnat gripas.


ARBOGA. Strax innan midnatt fördes flickan till sjukhus med skärsår. Hennes tillstånd är stabilt.

– Flickan hade tur. Varken luftstrupen eller några större kärl skadades, men hon blödde mycket och har förts till Örebro lasarett. Enligt sjukhuset är läget stabilt, säger Maud Johansson vid Västeråspolisen till Bärgslagsbladet Arboga Tidning.

Det var när hennes 18-årige bror kom hem som han, kraftigt berusad, försökte skära halsen av sin syster.

Polisen saknar uppgifter om motivet till brottet. 18-åringen, som finns med i polisens register, är misstänkt för mordförsök. Enligt polisen finns det åtminstone ett vittne till händelsen.

Polisen har haft telefonkontakt med 18-åringen och vid 14.30-tiden på måndagen meddelade han var han befann sig och bad polisen komma och hämta honom.

– Han är mycket ångerfull, säger Maud Johansson till Bärgslagsbladet Arboga Tidning.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Meta bjuder in till sin VR-satsning

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Ukraina inför nya åtgärder som ska få män i stridbar ålder att återvända hem. Landet slutar att förse medborgare som uppehåller sig utomlands med hjälp och samhällelig service, meddelar utrikesminister Dmytro Kuleba.

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.