Marina Johansson, 31.
Marina Johansson, 31. - Foto: Polisen

Marinas sambo släppt ur häktet

Den 37-årige man som misstänks mördat 31-åriga Marina Johansson i en ort utanför Stenungsund har släppts ur häktet.


GÖTEBORG. Sambon har suttit häktad misstänkt för mordet sedan den 6 augusti. Vid lunchtid på fredagen släpptes han.

- Vi har inte tillräckligt för att motivera en fortsatt häktning och då har jag beslutat att med omedelbar verkan släppa 37-åringen fri. Det betyder dock inte att vi avskrivit misstankarna mot honom. Tvärtom har utredningen gått framåt men vi har inte grund för att hålla honom frihetsberövad, säger chefsåklagare Niklas Sannerholm till Göteborgs Posten.

37-åringen är fortfarande misstänkt för mordet och letandet efter Marina Johansson fortsätter.

- Misstankarna mot honom har faktiskt stärkts men inte i tillräcklig grad för ett fortsatt frihetsberövande, säger Niklas Sannerholm till GP.

Marina Johansson sågs för sista gången i slutet av juli i Spekeröd i Kungälvstrakten.

Under ett rutinförhör med Marinas sambo framkom nya uppgifter som gjorde att polisen häktade 37-åringen, som tidigare gjort sig skyldig till våld mot närstående och haft narkotikaproblem.

Under veckan har polis letat efter Marina med både hundar och helikopter, dock utan resultat.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Kraftig brand i flerbostadshus

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

1 timme sedan
När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

1 timme sedan
Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

1 timme sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern sköts i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Trumpflirt med tanken att bli talman

2 timmar sedan
Några röster i det republikanska partiet vill se expresidenten Donald Trump som ny talman i representanthuset i USA:s kongress. Trump flirtar lite med tanken men partiets nuvarande regler skulle sätta stopp för det.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.