Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

X-teammedlem släppt

- 20/08/2010, 12:21 -

Simon Paulin / SvD / SCANPIX

Polisen har ingen misstänkt för dubbelmordet på bröderna Moussa. Under fredagen släpptes en av de häktade för inblandning i gängkriget.

Utredningen kring dubbelmordet på bröderna Moussa för sju veckor sedan går långsamt. Ingen av de misstänkta samarbetar, därför tvingas utredningen förlita sig på teknisk besvisning.

– Ingen är gripen eller skäligen misstänkt, mer kan vi inte säga, säger Kjell Lindgren, pressansvarig vid länskriminalen, till Länstidningen.

Det var i slutet av juni som två män beväpnade med automatvapen öppnade eld i Café Oasen. Två män, AFF-spelaren Eddie Moussa och hans 40-årige bror, avled direkt medan en tredje skadades lindrigt.

Polisen tror att attacken var en del i en uppgörelse mellan Södertäljenätverket och X-team. Södertälje har drabbats av flera uppgörelser i den undre världen, flera med dödlig utgång.

Under fredagen beslöt även kammaråklagare Soveig Sörlien att släppa en tidigare häktad 19-åring, som misstänks för inblandning i ett gängrelaterat mordförsök under långfredagen.

Kvar i häktet sitter nu två män och en kvinna, samtliga med kopplingar till X-team och Bandidos. Rättegången inleds den 27 september, uppger LT.