- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Assange: Vi har blivit varnade för Pentagons fula tricks

Brottsrubriceringen kan ändras under veckan som kommer.


Wikileaksgrundaren Julian Assange blev natten till lördagen anhållen i sin frånvaro - på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och ofredande. Vid 16.30-tiden på lördagen hävdes dock anhållan och våldtäktsmisstankarna.

Och nu går Julian Assange själv ut och berättar om sin syn på anklagelserna.

Han vill inte kommentera om han haft sex med kvinnorna i fråga men menar att vad han än gjort är det inget brottsligt. Att han fortfarande är misstänkt för ofredande ställer han sig frågande till.

– Ingenting jag har gjort stämmer in på denna anklagelse, säger Assange till Aftonbladet.

Wikileaksgrundaren menar också att det kan faktiskt kan finnas fog för de många konspirationsteorier som nu cirkulerar på nätet.

– Vi har blivit varnade för att till exempel Pentagon tänker använda fula tricks för att förstöra för oss. Och jag har dessutom blivit varnad för gillrade sexfällor, säger Assange till Aftonbladet och öppnar för att han kan ha gått i just en sådan fälla:

– Kanske, kanske inte.

Men ärendet är långt ifrån över för Julian Assange. Chefsåklagare Eva Finné, som hävde anhållan, går dock vidare med brottsmisstankarna och ser nu över vad brottsrubriceringen ska bli.

– Hon kommer att jobba med det under veckan och titta ordentligt på det, säger Karin Rosander, informationsdirektör vid åklagarmyndigheten, till Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.