En hästtransportör misstänks för en serie våldtäkter. Bilden har inget samband med artikeln.
En hästtransportör misstänks för en serie våldtäkter. Bilden har inget samband med artikeln. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Hästtransportör jagas för serievåldäkter

Misstänks ha våldtagit flera unga kvinnor som följt med på hästtransporter.


FALUN. En utländsk medborgare i 60-årsåldern är häktad i sin frånvaro och jagas över hela Europa, uppger Dala-Demokraten.

Mannen är misstänkt för våldtäkt på två unga kvinnor. Båda var sällskap åt mannen på hästtransporter från Sverige till Centraleuropa.

Det var efter att en kvinna från Dalarna förra året anmälde ett övergrepp som ska ha ägt rum år 2004 som polisen kom hästtransportören på spåren.

Efter ett inslag i Efterlyst anmälde ytterligare en flicka mannen för våldtäkt. Och nu misstänker polisen att mannen kan ha våldfört sig på fler unga kvinnor som jobbat åt honom.

– Det är därför angeläget att vi får tag på den här mannen. Om det är som offren beskriver vad de utsatts för finns skäl att misstänka att fler kan ha råkat ut för samma sak, säber utredaren Berndt Bergström, vid polisen i Falun, till Dala-Demokraten.

Hästtransportören har varit inne på förhör och delgetts misstanke om brott för en våldtäkt mot en kvinna i Dalarna, men bevisen räckte inte och han försattes på fri fot.

Efter att han anmälts ytterligare en gång har mannen gått under jorden. I början av juni begärdes 60-åringen häktad i sin frånvaro. Lunds tingsrätt fann honom på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt i de båda aktuella fallen.

Mannen är nu internationellt efterlyst.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!