HA:s expresident får rätt mot Försäkringskassan

Thomas Möller - tidigare ledare för Hells Angels i Sverige - behöver inte betala tillbaka drygt två miljoner kronor till Försäkringskassan, enligt ett beslut i förvaltningsrätten.


Hells Angels före detta ledare i Sverige, Thomas Möller, slipper betala tillbaka drygt två miljoner kronor som Försäkringskassan krävt honom på. Förvaltningsrätten har dessutom bestämt att han får behålla sin sjukförsäkring, uppger Helsingborgs Dagblad.

Försäkringskassan beslutade i april 2009 att dra in Thomas Möllers sjukersättning. Samtidigt krävde de att Hells Angels expresident skulle återbetala sin sedan 1999 utbetalade sjukersättning, sjukpenning och rehabiliteringsersättning.

Totalt rör det sig om cirka 2 100 000 kronor.

Försäkringskassans beslut kom sedan Skatteverket gjort en utredning och skönstaxerade Möller.

Möllers inkomster från en verksamhet beräknades till över 4 000 000 kronor under åren 2001 till 2006.

Thomas Möller själv menar att han inte haft någon näringsverksamhet utan "bara" agerat bulvan åt en man som förra året dömdes till sex års fängelse för mångmiljonbedrägeri.

Skatteverket vann dock målet och fick rätt att kräva honom på skattetillägg, men domen har inte vunnit laga kraft och gäller än så länge inte.

Försäkringskassan i sin tur menade att det härmed var bevisat att Thomas Möller haft arbetsförmåga under de aktuella åren och att det inte finns någon anledning att tro att den försämrats sedan 2006, skriver HD.

Möllers advokat Sven-Eric Ohlsson överklagade beslutet till förvaltningsrätten i och med att det var "frapperande" att Skatteverkets skönstaxering, som inte lyckats redogöra för pengarnas ursprung, kunde undanröja "läkarutlåtanden som utfärdats under en tioårsperiod".

Och förvaltningsrätten ger honom rätt.

Skatteverkets beslut att skönstaxera kan inte ligga till grund för att Möller haft arbetsförmåga, menar rätten i sin dom:

"Särskilt inte som det av Skatteverkets beslut varken framgår om, i vilken omfattning, eller på vilket sätt Thomas Möller arbetat under de aktuella perioderna".

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.