Leif Silbersky.
1 av 2
Leif Silbersky.
2 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Silbersky försvarar Julian Assange

Claes Borgström företräder de två kvinnorna.


Sexbrottsmisstänkte Wikileaksgrundaren Julian Assange kommer att representeras av stjärnadvokaten Leif Silbersky.

– Det stämmer. Jag har varit i kontakt med åklagaren och hon är införstådd med att jag kommer att biträda honom, säger Silbersky till Aftonbladet.

Trots att åklagaren uteslutit att det handlar om våldtäkt återstår brottsmisstankarna. I det ena fallet handlar det om ofredande och i det andra är det oklart vilken brottsrubricering som kan vara aktuell. Även Silbersky avvaktar åklagarens ställningstagande innan han kommenterar misstankarna.

Också de två anmälande kvinnorna har fått ett ombud. Claes Borgström, också han stjärnadvokat, samt tidigare JämO, har åtagit sig uppdraget som målsägandebiträde. Och han menar att det i båda fallen handlar om ofredande.

– Det är under alla förhållanden sexuellt ofredande som har upp till två år i straffskalan. Men det är mycket möjligt att det är ett allvarligare sexualbrott än så, säger Borgström till Aftonbladet.

Borgström ställer sig också frågande till varför Assange ännu inte förhörts.

– Jag känner mig kritisk till det. Jag har tidigare haft en klient utan hemvist i Sverige misstänkt för snatteri som både anhållits och häktats för att hindra personen från att ge sig i väg. Men Assange har man inte ens försökt få tag på, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!