Torsdag 13 Maj
Stockholm

Israel deporterar 400 barn - hotar "judiska karaktären"

5-årige John Michael pratar hebreiska och har aldrig varit utanför Israels gräns. Nu utvisas han för att han hotar landets "judiska karaktär"
1 av 2
5-årige John Michael pratar hebreiska och har aldrig varit utanför Israels gräns. Nu utvisas han för att han hotar landets "judiska karaktär". Foto: faksimil
Eli Yishai säger sig vilja behålla "den judiska karatären" i landet.
2 av 2
Eli Yishai säger sig vilja behålla "den judiska karatären" i landet. Foto: Dan Balilty/AP/SCANPIX

Efter månader av diskussioner har Israel beslutat att deportera över 400 barn till gästarbetare för att behålla "den judiska karaktären" i landet.– Semester är slut, säger inrikesminister Eli Yishai.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JERUSALEM. De flesta av barnens föräldrar kom till Israel i början 1990-talet. De ersatte då billig, palestinsk arbetskraft som fick allt svårare att arbeta i Israel på grund av utegångsförbud och vägspärrar.

I dag bor det så många som en halv miljon utländska arbetare i Israel, majoriteten från asiatiska länder. Antalet gästarbetare anses nu av myndigheter vara ett problem och deras barn hotas nu av utvisningen.

Enligt israeliska inrikesministeriet har antalet barn blivit så många att de på allvar hotar "den judiska karatären" i landet, uppger Russia Today.

Detta trots att Benjamin Netanyahus fru, Sara, skrev ett brev till inrikesministern och bad honom ompröva beslutet.

– Semestern är slut. Barnen ska tillbaka till sina släktingar i respektive hemland, säger inrikesminister Eli Yishai, enligt RT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela