Söndag 13 Jun
Stockholm

Ingen misstänkt våldtäktsman trots 400 DNA-test

Polisens omfattande arbete har inte gett önskat resultat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÖREBRO. Serievåldtäktsmannen i Örebro fortsätter att sätta skräck i staden. Men trots att mellan 15 och 20 poliser arbetar för att hitta gärningsmannen - eller de två gärningsmännen - finns ingen misstänkt person.

– Vi har intervjuat hundratals vittnen och tagit över 400 DNA-prov. Nu ska vi fördjupa arbetet, bland annat genom att bredda kriterierna för vilka män vi kallar till dna-prov och inte bara kalla män utifrån ålder och ort, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson till Aftonbladet.

Så sent som den 11 augusti attackerades en kvinna på en parkering av en man som drog omkull henne och försökte slita av henne kläderna. Han flydde dock från platsen när några personer kom gående i närheten. Något utförligt signalement fick polisen inte den gången. Men de hoppas kunna hitta våldtäktsmannen eller våldtäktsmännen. Hur lång tid det tar är dock mycket ovisst.

– Vi kommer att lösa det här med största sannolikhet, men när kan jag inte säga, säger Torbjörn Carlson till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela