Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beskedet till Annica Holmquist: Inte rätt till sjukersättning

- 22/09/2010, 15:36 -

Privat

Uppmanas gå arbetslivsintroduktion hos Arbetsförmedlingen.

Svårt Akromegalisjuka Annica Holmquist, som drabbades så hårt av beskedet att hon blivit utförsäkrad att hon tvingades uppsöka psykakuten, fick på onsdagen till slut ett besked från Försäkringskassan. Men det blir inte det besked hon, och alla de som varit berörda av hennes situation, hoppats på:

Annica Holmquist har inte rätt till sjukersättning.

Beskedet går stick i stäv med vad Försäkringskassanas överdirektör Stig Orustfjord sa förra veckan, då han antydde att Annicas fall skulle få en tillfredsställande lösning.

– I det här fallet har vi gjort en snabb titt på ärendet för att se om det fanns något uppenbart fel. Finns det uppenbara fel så kan man göra snabba ändringar, det har vi inte konstaterat utan det här måste omprövas och det måste då den försäkrade begära själv, säger Försäkringskassans generaldirektör Adriana Lender till Sveriges Radios Ekot på onsdagen.

Nu uppmanas Annica Holmquist att delta i Arbetsförmedlingens arbtetslivsintroduktion i tre månader. Därefter kan hon begära sjukpenning igen.