- Foto: Simon Paulin / SvD / SCANPIX

Posten skär bort 500 anställda

När färre och färre skickar brev får personalen sluta.


Posten ska satsa 2,5 miljarder kronor på en ny terminalstruktur. En förändring som kommer att påverka 2000 medarbetare. 500 av dem kommer att tvingas sluta.

- Vi känner stor sympati och vi har förståelse för den besvikelse som finns hos de medlemmar som arbetar på de orter där verksamheten kommer att avvecklas, säger Sune Blomqvist, förhandlingsansvarig på fackförbundet Seko, i ett pressmeddelande.

Postens VD och koncernchef, Lars G Nordström, menar dock att de som får gå ska tas om hand på ett ansvarsfullt sätt.

- Posten Norden har en tradition av att hantera personalförändringar på ett ansvarsfullt sätt, vilket vi kommer att göra denna gång också. När vi de senaste åren anpassat vår personalstyrka till kraftigt minskade brevvolymer har det skett genom naturlig avgång och omställningsprogram som fungerat väldigt bra, säger han i ett pressmeddelande.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp efter rapporter om attack

Oljepriset steg inledningsvis med 3 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till runt 90 dollar på förmiddagen.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.