Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17-åring sköts med pistol

1 av 1

Pawel Flato / Scanpix

Nyheter | 12/10/2010 09:31

Var på väg till skolan när revolvermän drog vapen - och sköt honom.

MALMÖ. 17-åringen tros ha förföljts av gärningsmännen ända från sin bostad i Rosengård. Han hade fått skjuts av en släkting.

När han klev ut ur bilen för att på väg till skolan gå förbi en affär insåg han att han förföljdes av två okända män.

När han vände sig om drog en av dem vapen och avlossade skott mot honom, uppger Skånskan.

– Frågan är nu om pojken blivit förföljd ända från sin bostad i Rosengård eller om gärningsmännen av en slump råkat få syn på honom på väg till skolan, säger kommissarie JB Cederholm vid länskriminalpolisen, till tidningen.

Flera vittnen såg männen smyga upp bakom honom på trottoaren och avfyra vapnet.

– Gärningsmännen var inte maskerade, men hade huvorna på sina jackor uppdragna. Enligt både offret och flera vittnen rör det sig om två män i 20-årsåldern som båda var mörkklädda, säger JB Cederholm till Skånskan.

De båda männen sågs springa upp i ett trapphus, men kort därefter försvinna ut på gatan igen.

De båda skotten träffade 17-åringen i ljumsken och i benet. Han skadades allvarligt, men inte livshotande.

– Eftersom skjutningen inträffade kvart i åtta på morgonen var många på väg till jobbet när det hände. Flera närboende hörde också skottlossningen och tittade ut för att se vad som hände.

– Vi har säkrat vissa spår på platsen. Dessutom har vi knackat dörr i området och hört vittnen. Men vi hoppas få in ytterligare tips och iakttagelser, säger JB Cederholm till Skånskan.

17-åringen är sedan tidigare känd av polisen, men har inte kunnat knytas till något av de tyngre kriminella gängen eller de stridande falangerna i Malmös undre värld.