- Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SCANPIX

Toppsossen totalsågar Sahlins strategi

Ilija Batljan menar att Mona Sahlin gick till val utan någon politik.


Oppositionsrådet i Stockholms Län, socialdemokraten Ilija Batljan, går nu ut och totalsågar partiets och Mona Sahlins valstrategi.

Till exempel tycker han att de rödgröna gjorde bort sig när de valde att lyfta fram utförsäkringarnas offer i stället för att prata om egna förslag.

- I stället för att föra en sjukförsäkringsdebatt som handlat om enskilda fall borde vi förklarat hur vi vill att ett nytt sjukförsäkringssystem ska se ut, säger Batljan till Veckans Affärer.

Socialdemokraternas förslag om återinförd förmögenhetsskatt kallar Batljan för "perverst".

- Vår skattepolitik var riktigt dåligt genomtänkt. Det är destruktivt att gå till val med att återinföra en förmögenhetsskatt som är pervers, som bevisligen driver kapitalet ut ur landet. Samma sak gäller fastighetsskatten. Att återinföra en skatt som måste innehålla en massa begränsningsregler för att fungera vore direkt korkat, säger han till VA.

Ilija Batljan är tidigare bland annat känd för det så kallade butlerutspelet i valrörelsen, där han tillsammans med Carin Jämtin efterlyste fler butlerliknande tjänster i tunnelbanan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.