- Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SCANPIX

Toppsossen totalsågar Sahlins strategi

Ilija Batljan menar att Mona Sahlin gick till val utan någon politik.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Oppositionsrådet i Stockholms Län, socialdemokraten Ilija Batljan, går nu ut och totalsågar partiets och Mona Sahlins valstrategi.

Till exempel tycker han att de rödgröna gjorde bort sig när de valde att lyfta fram utförsäkringarnas offer i stället för att prata om egna förslag.

- I stället för att föra en sjukförsäkringsdebatt som handlat om enskilda fall borde vi förklarat hur vi vill att ett nytt sjukförsäkringssystem ska se ut, säger Batljan till Veckans Affärer.

Socialdemokraternas förslag om återinförd förmögenhetsskatt kallar Batljan för "perverst".

- Vår skattepolitik var riktigt dåligt genomtänkt. Det är destruktivt att gå till val med att återinföra en förmögenhetsskatt som är pervers, som bevisligen driver kapitalet ut ur landet. Samma sak gäller fastighetsskatten. Att återinföra en skatt som måste innehålla en massa begränsningsregler för att fungera vore direkt korkat, säger han till VA.

Ilija Batljan är tidigare bland annat känd för det så kallade butlerutspelet i valrörelsen, där han tillsammans med Carin Jämtin efterlyste fler butlerliknande tjänster i tunnelbanan.

/
/
/
/
/