Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bodström i natt: Jag hoppar av

1 av 1

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Nyheter | 15/10/2010 08:17

"Jag skulle ångra mig resten av mitt liv om jag inte gjorde det här för mina barn."

MASSACHUSETTS. Thomas Bodström bestämde sent i natt att han lämnar politiken. Nu kommer han att stanna i USA med sin familj.

Det var i dagarna som Bodström ställdes inför ett ultimatum efter att riksdagen inte beviljat hans ledighet - kom hem eller avgå. 

Under torsdagsnatten uppgav socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin att hon gärna ville se Bodström kvar i politiken, men att han i första hand skulle tänka på familjen.

Och så blev det också. Bodström har avsagt sig riksdagsplatsen, men det var inte ett lätt beslut:

"Med tanke på att jag ställt upp i ett val och många har röstat på vårt parti och på mig har det ändå varit ett svårt beslut. Att sitta i riksdagen är ett förtroendeuppdrag som är oerhört fint. Att människor som till och med har personröstat på mig råder mig att satsa på familjen gör dock beslutet lättare", skriver han på sin blogg.

Nu ska han starta ett nytt liv i Massachusetts, USA, tillsammans med sin familj:

– Jag skulle ångra mig resten av mitt liv om jag inte gjorde det här för mina barn, säger han till Aftonbladet.

Familjen har nu köpt ett hus och barnen har börjat i nya skolor.

Bodström uppges vara lättad över sitt beslut och säger att barnen "behöver båda sina föräldrar."

– Det är en spännande och dramatisk tid i deras liv. Jag tror att det skulle påverka vår relation för alltid om jag avbröt det här, och jag skulle ångra mig om jag lämnade dem och inte fick vara med. Dessutom behöver de båda sina föräldrar, tillägger han för Aftonbladet.

Men mycket talar för att Bodström kommer att återvända till politiken - och det inom kort. Att han nu lämnat riksdagen tror han inte är slutet på hans karriär:

– Nej, det tror jag inte. Jag hoppas att jag kan få någon annan roll än den i riksdagen. Jag ska vara med och vinna nästa val och det arbetet börjar långt tidigare än 2014, säger Bodström till Aftonbladet.