- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Specialstyrka ska profilera Malmöskytten

Gärningsmannaprofilgruppen hjälper polisen i Malmö.


MALMÖ. I jakten på de många skottlossningar som inträffat i Malmö den senaste tiden, och som tros vara riktade speciellt mot personer med invandrarbakgrund, har en specialgrupp nu satts in.

GMP, rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kommer att försöka ge en bild av vilken typ av person som ligger bakom skjutningarna och vad som driver gärningsmannen.

Gruppen har bland annat deltagit i jakten på Hagamannen, serievåldtäktsmannen i Örebro och Anders Eklund-utredningen.

– Vi börjar med att besöka brottsplatsen. Sedan sätter sig gruppen ner och går igenom allt material i den pågående utredningen. Med hjälp av detaljer som var brotten skett rent geografiskt, hur ett offer är skadat, på vilket typ av plats det skett som tillsammans försöker vi skapa en bild av gärningsmannen. Den analysen används i det fortsatta utredningsarbetet, säger Varg Gyllander till Sydsvenskan.

Polisen har tidigare bekräftat att samma vapen använts vid flera av skottlossningarna men vill inte säga hur många.   

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.