- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

M-toppen korrumperad? Shell betalade Arkelstens resa

Moderaternas nytillträdde partisekreterare Sofia Arkelsten har hamnat i blåsväder på nytt.


STOCKHOLM. Redan 2008 avslöjade Nyheter24 att Sofia Arkelsten, då i rollen som ledamot i miljö- och jordbruksutskottet, tagit emot en gratis lånemiljöbil från BMW under en period. Något som enligt mutbrottsexperten Thorsten Cars kunde klassas som brottsligt.

Nu avslöjar Expressen att Arkelsten bjudits på en resa till Sydfrankrike av oljejätten Shell - där flyg, hotell och mat finanserades av Shell - och bara ett par månader sedan argumenterade till förmån för Shell i riksdagens kammare.

"Till och med bensinbolag som Shell och Preem pratar om klimatfrågorna, och det är bra. Jag tror att de stora förändringarna kommer att ske i de mest utskällda branscherna", sa Arkelsten i en riksdagsdebatt i oktober 2008.

Från Shells sida bekräftar man att man finansierat Arkelstens resa.

– Jag kan bekräfta att vi betalat för Sofia Arkelstens flygresor, två övernattningar, samt lunch och middag, säger Martin von Arronet, informationschef för Shell i Sverige, till Expressen.

Sofia Arkelsten själv menar att resan, som arrangerades i samband med en racingtävling i oljejättens regi, inte är någon mutresa.

– Det var en studieresa som ordnades av Shell. Det var ett seminarium och man kunde titta på bilarna och träffa studenter, säger hon till Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.