... moderaten Sofia Arkelsten.
... moderaten Sofia Arkelsten. - Foto: Moderaterna

"Mediedrevet är motbjudande"

Riksdagsledamoten Carl B Hamilton (fp) vill stoppa drevet mot moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten.


STOCKHOLM. Folkpartiets riksdagsledamot, ekonomiprofessorn Carl B Hamilton, rycker ut till moderata partisekreteraren Sofia Arkelstens försvar efter att hon utsatts för hård kritik på grund av en bjudresa till Frankrike på oljejätten Shells bekostnad samtidigt som hon var miljöpolitisk talesperson för moderaterna.

– Jag tycker det är motbjudande med medias och oppositionens lustfyllda frosseri i Sofia Arkelstens felsteg. Nu gäller att maximalt smeta ned henne, helst knäcka henne, och få pluspoäng hos redaktionsledningen genom att öka belastningen och åstadkomma hennes avgång. Hon ska bli omöjlig för Reinfeldt att behålla, skriver Hamilton på sin blogg.

Han menar att bevakningen är orättvis.

– Saknar Sofia Arkelsten goda egenskaper som kan väga upp hennes felbedömning? Naturligtvis inte. Finns det en preskriptionstid? Ja, självkart – eller talar vi om statsministermord?

Dessutom pekar Carl B Hamilton på en rad socialdemokrater som han menar har betydligt närmare relation till facket än vad Arkelsten har till näringslivet.

– Förlåt, men varför reagerar inte media och opposition på alla LO-anställda och LO-förtroendevalda som under årtionden har tjänstgjort i riksdagen och fyllt bland annat arbetsmarknadsutskottet med sina betalda beställningar från LO? Det ställe i Sverige där den för LO avgörande lagstiftningen fastläggs, skriver Hamilton på bloggen.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.