Ingen förundersökning mot Sofia Arkelsten

"Det finns ingen anledning att anta att resorna över huvud taget varit otillbörliga utifrån mutlagstiftningens synvinkel."


STOCKHOLM. Det blir ingen förundersökning om mutbrott mot moderaternas nytillträdda partisekreterare Sofia Arkelsten. Det meddelade åklagaren på måndagen.

Vad gäller bjudresorna anser åklagaren att de i stort är "sakligt motiverade" och att det därför inte är något problem att till exempel Shell stod för notan.

- Så vitt framkommet har det inte varit något större mått av nöjesinslag, säger överåklagare Gunnar Stetler på presskonferensen på måndagen och fortsätter:

- Det finns ingen anledning att anta att resorna över huvud taget varit otillbörliga utifrån mutlagstiftningens synvinkel.

Vad gäller det lån av en miljöbil som Nyheter24 avslöjade redan i september 2008 finns heller inga brottsmisstankar från åklagarens sida.

- Sofia Arkelsten har möjligen provat på den här bilen, men inte utnyttjat den i sådan omfattning att den kan utgöra otillbörlig belöning, säger Gunnar Stetler.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!