En skiva täcker ytterdörren på ett radhus i Angered i Göteborg i där polisen enligt uppgift slog till mot en av de personer som misstänks för bombhotet.
En skiva täcker ytterdörren på ett radhus i Angered i Göteborg i där polisen enligt uppgift slog till mot en av de personer som misstänks för bombhotet. - Foto: JÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Polisen: Vi gjorde ett misstag

39-åringens hem stormades av polisen. Han tvingades naken ner på golvet inför sina barn med vapen riktade mot sig. Men allt var ett misstag av polisen.


GÖTEBORG. Det var i samband med bombhotet mot Göteborg förra veckan som polisen brutalt hämtade 39-åringen.

Med dragna vapen stormade polisen 39-åringens lägenhet på lördagsmorgonen. Mannen tvingades naken ner på golvet, fick ett knä i ryggen med vapen riktade mot sig. Allt skedde inför ögonen på mannens barn och fru.

Men allt var ett misstag från polisens sida. 39-åringen var inte misstänkt, utan skulle kallas som vittne.

– Det är klart att det är allvarligt, men man ska samtidigt komma ihåg att insatsen påskyndades av vi i det läget stod inför vad vi upplevde var ett hot om ett förestående terrorbrott, säger Erik Nord, chef för länsordningspolisen i Västra Götaland, till Sveriges Radio.

Polisens insats kommer nu att granskas av en åklagare.

– Det gäller att ta reda på vad som skedde och vad som gick fel i vår interna kommunikation. Så vitt jag förstår är det störst möjlighet att felet helt och hållet ligger inom polismyndigheten i Västra Götaland, säger Nord till SR.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

1 timme sedan
En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.