- Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Kaos inom S - kallar till nytt krismöte

Under fredagen hölls dubbla telefonkonferenser. Men det räckte inte. Nu kallar socialdemokraternas ledning till nytt krismöte på söndag. – Allt är bara ett stort vakuum, säger en källa.


STOCKHOLM. Efter fredagens två möten skickades en ny kallelse ut med ärendet "brådis". Socialdemokraternas ledning vill ha ytterligare ett möte med distriktsordförandena, men nu ansikte mot ansikte.

Enligt källor som Expressen pratat med fungerade telefonkonferensen, i stället höjdes röster för att träffas på plats med varandra.

– Det är riktig dramatik. Det har nog aldrig hänt tidigare att ett möte sätts in med så kort varsel på en söndag. Det visar på den extremt allvarliga situation som partiet befinner sig i och som partiledningen försöker få ett grepp på, säger en källa inom socialdemokraterna till Expressen.

Partiets innersta krets ska först att ett eget möte innan de träffar övriga. Och ingen vet var mötet handlar om. 

– De måste visa på någon styrning. Det är fullständigt kaos, ingen vet något. Det är bara frågetecken. Allt är bara ett stort vakuum, säger källan till Expressen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Kraftigt vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea redovisar en rörelsevinst före kreditförluster på 1 796 miljoner euro för årets första kvartal. Det kan jämföras med 1 499 miljoner euro under motsvarande kvartal ett år tidigare.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.