Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaos inom S - kallar till nytt krismöte

- 13/11/2010, 18:02 -

Jessica Gow / SCANPIX

Under fredagen hölls dubbla telefonkonferenser. Men det räckte inte. Nu kallar socialdemokraternas ledning till nytt krismöte på söndag. – Allt är bara ett stort vakuum, säger en källa.

STOCKHOLM. Efter fredagens två möten skickades en ny kallelse ut med ärendet "brådis". Socialdemokraternas ledning vill ha ytterligare ett möte med distriktsordförandena, men nu ansikte mot ansikte.

Enligt källor som Expressen pratat med fungerade telefonkonferensen, i stället höjdes röster för att träffas på plats med varandra.

– Det är riktig dramatik. Det har nog aldrig hänt tidigare att ett möte sätts in med så kort varsel på en söndag. Det visar på den extremt allvarliga situation som partiet befinner sig i och som partiledningen försöker få ett grepp på, säger en källa inom socialdemokraterna till Expressen.

Partiets innersta krets ska först att ett eget möte innan de träffar övriga. Och ingen vet var mötet handlar om. 

– De måste visa på någon styrning. Det är fullständigt kaos, ingen vet något. Det är bara frågetecken. Allt är bara ett stort vakuum, säger källan till Expressen.