Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man i Göteborg vanvårdade 30 katter

- 16/11/2010, 10:39 -

Jurek Holzer / SCANPIX

30-årig man åklagad för djurplågeri efter att han haft 30 katter i sin lägenhet.

GÖTEBORG. Efter att ha känt en stark lukt av katturin från en mans lägenhet blev bostadsbolaget misstänksamma, de försökte då nå mannen men när de inte fick kontakt med honom så kontaktade de Länsstyrelsen.

Efter att Länsstyrelsens inspektörer hade knackat på lägenheten två gånger utan att mannen hade öppnat fick de hjälp av polis att ta sig in.

I lägenheten fann de den 30-årige mannen, två vuxna katter, två ungkatter och två kullar med kattungar, totalt 17 katter.

Katterna var i ett väldigt dåligt skick. De hade ingen tillgång till vatten och de delade på endast en matskål. Lägenheten var otroligt smutsig med väldigt mycket kattavföring bakom en soffa. Alla katter hade även öronskabb och spolmaskinfektioner.

Inspektörerna bestämde sig genast för att omhänderta samtliga katter, förutom en som var skygg och hann rymma ut från ett fönster.

När inspektörerna kom tillbaka till lägenheten några dagar senare för en ny kontroll så fann de ytterliggare 14 katter som även de omhändertogs. Sammanlagt hade mannen haft 30 katter i sin lägenhet, skriver Göteborgs-posten.

Katterna placerades på katthem där de undersöktes och man kunde då se tydliga sår på katternas öron efter deras skabb.

Mannen har åtalats för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen. Mannen ska enligt åtalet ha vanvårdat katterna och låtit dem bo under väldigt dåliga förhållanden. Katterna hade inte heller fått den vetrinärvård som de var i behov av.