Tisdag 20 Apr
Stockholm

S-rikdagskvinna vill ge hemlösa handdatorer

Det tycker socialdemokraten Monica Green är en bra idé.
1 av 3
Det tycker socialdemokraten Monica Green är en bra idé. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Handdatorer för hemlösa?
2 av 3
Handdatorer för hemlösa?. Foto: STEFFEN SCHMIDT/ AP
Nu kräver hon att IT-minister Anna-Karin Hatt (c) inleder det viktiga reformarbetet för Ipad till folket.
3 av 3
Nu kräver hon att IT-minister Anna-Karin Hatt (c) inleder det viktiga reformarbetet för Ipad till folket. Foto: Pawel Flato / SCANPIX

Bor du på gatan vill riksdagsledamoten Monica Green (s) trösta dig med en Ipad. SE VIDEO!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hemlöshet

Den senaste kartläggningen av hemlöshet genomfördes år 2005. Den visar att antalet personer utan egen bostad har ökat i Sverige under de senaste åren. Minst 17 800 personer var hemlösa under en mätvecka 2005. Det finns hemlösa personer i 86 procent av landets kommuner, men problemen är större i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Källa: Regeringen

Här hittar du Situation Sthlm.

STOCKHOLM. I en riksdagsinterpellation till IT-minister Anna-Karin Hatt (c) rasar riksdagsledamoten Monica Green (s) mot att regeringen inte gör tillräckligt mycket för de hemlösa.

Nu kräver riksdagsledamoten handdatorer för uteliggare.

– Hur ska Anna-Karin Hatt göra med uteliggarna? Ska det bli en reform för att de ska få en liten dator i fickan? undrar socialdemokraten Monica Green.

Ulf Stolt, chefredaktör på Situation Sthlm, en tidning som säljs av hemlösa, ser inte behovet av särskilda fickdatorer för hemlösa.

– Jag vet inte varför det ska vara viktigare för dem än för andra. Här på Situation Sthlm-redaktionen finns fem datorer som våra försäljare kan låna och uteliggare gör väl som alla andra människor som inte har egen dator. Man går in på 7-Eleven eller Pressbyrån och köper en timmes internettid.

– Jag har inte hört någon uteliggare som vill ha handdator. Det är inte det de är i störst behov av. I mina öron låter det bara jävligt dumt, säger Ulf Stolt till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela