Pojkar blev kvarlämnade på perrongen
Pojkarna lämnades kvar på perrongen. Dock ej samma som på bilden. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Vuxna trängde bort 10-åringar när tåg ställdes in

Tåget fick elfel och ersattes med bussar. Men när tre pojkar i tioårsåldern skulle försöka ta sig ombord knuffade de vuxna undan dem. De tre pojkarna blev kvarlämnade - ensamma på perrongen.


RONNEBY. Tåget från väst drabbades av elfel och släppte av samtliga resenärer i Ronneby. Bussar skulle ersätta tåget - men när Adrian Hallén, 10, Felix von Plenker-Tind, 11, och Robin Dahlin-Söderquist, 11, försökte hoppa på skuffades de undan - av vuxna.

– Alla vuxna steg före. Vi stod vid dörren, men det kom folk från båda håll och trängde bort oss, säger 10-årige Adrian till Blekinge Läns Tidning.

Ingen av de vuxna erbjöd sig att ge barnen sina platser.

Blekingetrafiken har inga regler som säger att barn har förtur.

– Det här är olyckligt, säger Hans Jonasson, vd Blekingetrafiken till BLT.

Han lovar att resa frågan inom bolaget till nästa gång.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.