Lördag 24 Jul
Stockholm

Ungdomar kör olagligt - polisen maktlös

Under 2009 skulle Oskarshamns kommun bli av med den ökande buskörningen. Det gick inte lika bra som väntat. Buskörning förekommer fortfarande - och polisen står maktlös.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

OSKARSHAMN. Sedan 2008 har Oskarshamns kommun haft problem med så kallad buskörning. Under 2009 storsatsade kommunen för att bli av med problemet men det har uppenbarligen inte räckt - fortfarande uppger en fjärdedel av kommunens invånare att buskörning är ett problem.

Många av de olagliga turerna har dessutom filmats och lagts upp på Youtube. Man skulle kunna tro att detta skulle hjälpa polisen att sätta dit brottslingarna, men icke. Petter Sandstedt, polis i Oskarshamn, är bekymrad.

– Filmerna är mer information till oss att det förekommer. Ska vi bötfälla någon för en hastighetsöverträdelse måste vi mäta upp den hastigheten, berättar Sandstedt för Barometern.

Kanske glädjer det Oskarshamn att även Stockholm tampas med samma problem. Unga män hanterar fordon vårdslöst på öppna gator för att sedan skryta för andra på internet och polisen kan ingenting göra. Videon nedan är bara ett exempel i mängden på hur det kan se ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela