- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Flicka avled efter sjukvårdsrådgivningens tips

Borde ha fått rådet att uppsöka akuten i stället.


MALMÖ. En 13-årig flicka i Skåne har avlidit efter att hon följt de råd hon fått från sjukvårdsrådgivningen.

Det var 2004 som flickan, som har diabetes, fick rådet att minska sin insulindos. Hon gjorde som hon blev tillsagd - och avled några dagar senare. Orsaken var att hon fått kraftigt förhöjda blodsockervärden, precis det som insulinet förhindrar.

Nu riktar Socialstyrelsen skarp kritik mot den skånska sjukvårdsrådgivningen. Bara läkare har rätt att ordinera förändrad dosering av läkemedel, konstaterar de i sin kritik.

Sjuksköterskan som gav det felaktiga rådet borde i stället ha gett flickan rådet att uppsöka en akutmottagning, skriver Sydsvenskan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.