Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kungen av Stureplan hade knarkat

- 05/02/2009, 07:21 -

Skyller på klassikern: "Någon måste ha hällt något i glaset."

Som Nyheter 24 tidigare rapporterat greps Ulf von Roth, delägare i Stureplansgruppen och vän till kungabarnen, misstänkt för knarkbrott i slutet av december förra året.

När von Roth, som agerade nattklubbschef på klubben V på Sturecompaniet vid tillfället, greps fick han genomföra ett så kallat snabbtest som redan då pekade mot att Ulf von Roth använt kokain.

Bortförklaring - mer regel än undantag

Ulf von Roth nekade då ihärdigt till anklagelserna och menade att provsvaren skulle fria honom. Nu har provsvaren kommit. Analyssvaren bekräftar tidigare spår av kokain och misstankar mot Ulf von Roth kvarstår således.

– Han sa att han hade varit där långt in på morgonen samma dag som han greps och kanske fick någonting i glaset, säger en källa till Expressen.

En bortförklaring som enligt polisen är mer regel än undantag vid den här typen av brott.

– Men varför skulle man droga någon med kokain? För det första är det en väldigt dyr drog. Och för det andra: vad skulle man tjäna på det? säger Ulrika Jansson, kriminalinspektör vid Krogsektionen, till Expressen.

Krogar Mot Knark

Särskilt besvärande för von Roth är att Stureplansgruppen hållit en hög profil i kampen mot narkotikan på Stockholms krogar och varit pådrivande i projektet Krogar Mot Knark. Att det nu visar sig att en ledande person inom Stureplansgruppen själv kan ha doppat snoken i puderdosan lär knappast förstärka trovärdigheten.

Nu går fallet vidare till åklagare.

Ramones - Somebody Put Something In My Drink:

Skrivet av: