Tisdag 18 Maj
Stockholm

Bert: Ska glädja oss åt att invandrare gör skitjobb

Numera är skivbolagsdirektören och sommarlandsentreprenören glad att vi har invandrare som "gör skitjobben" svenskarna är "för lata" för.
1 av 2
Numera är skivbolagsdirektören och sommarlandsentreprenören glad att vi har invandrare som "gör skitjobben" svenskarna är "för lata" för. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
2 av 2

Musikmagnaten Bert Karlsson dissar sin gamle parhäst från Ny demokrati - Ian Wachtmeister, som ställer numera upp som dragplåster för sverigedemokraterna.– Vi ska vara glada för de invandrare som ställer upp för vår lathet, säger Karlsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här var Ny demokrati

Ny demokrati (NyD, nyd eller nd) var ett svenskt politiskt parti, grundat 1991 av näringslivsprofilen Ian Wachtmeister och musikmagnaten Bert Karlsson. I media kallade "greven och betjänten".

Partiet satt i riksdagen 1991-1994 och hade "sunt förnuft" som centralt tema för politiken.

Ny demokratis huvudsakliga profilfrågor var sänkta skatter, kraftigt bantad offentlig sektor samt en mer restriktiv flyktingpolitik, lag och ordning, reduktion av riksdagen till 151 ledamöter samt maktdelning med en direktvald svensk statsminister.

Partiet krävde dessutom att Sverige skulle anslutas till dåvarande EG - än i dag ett så gott som unikt krav hos renodlat populistiska partier i Europa.

Källa: Wikipedia

Medan den ene av Ny demokratis grundare, greve Ian Wachtmeister, blir allt bättre polare med Jimmie Åkesson och allt närmare lierad med dennes sverigedemokrater går hans gamle parhäst, Bert Karlsson, åt motsatt håll.

Wachtmeister blev redan under valrörelsen "rådgivare" åt Jimmie Åkesson. Och på lördag är han "hemlig" gäst på sverigedemokraternas kommunkonferens i Stockholm.

Men Bert Karlsson betackar sig för att samarbeta med det invandringskritiska partiet.

– Nej, jag blandar mig inte i nåt parti, säger Karlsson till Expressen.

– Jag sympatiserar inte med nån. Sverigedemokraternas politik har moderaterna och de redan genomfört.

Däremot säger sig Bert inte ha bytt fot i invandrarfrågan. På frågan om Sverige tar in för många flyktingar svarar han:

– Jag vet inte hur många det tas in. Jag tycker att vi ska ta in så många som vi klarar av och som har ett skyddsbehov.

– Hade vi inte invandrare i Sverige skulle vi ha det så skitigt för det är de som har skitjobben. Vi ska vara glada för de invandrare som ställer upp för vår lathet, säger nöjesindustrialisten till Expressen.

– Vi behöver invandring, men vi kan prioritera på ett annat sätt. Vi ska ta hit såna som behöver skydd och såna vi kan sätta i jobb. Men vi kan inte allmänt säga att vi ska ta emot alla i hela världen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela