- Foto: Ingvar Karmhed / Scanpix

Piratpartiets krav: Bildt och Ask måste avgå

Rick Falkvinge till attack i debattartikel.


Efter Wikileakspubliceringarna om Sveriges regerings kontakter med den USA, som hållts informella för att inte kunna granskas eller ifrågasättas av riksdagen, har kritiken mot justitieminister Beatrice Ask (m) och utrikesminister Carl Bildt (m) inte låtit vänta på sig.

Och nu går piratpartiets partiledare Rick Falkvinge i en debattartikel på SVT Debatt ut och kräver de båda ministrarnas omedelbara avgång. Falkvinge menar att agerandet är kriminellt.

"Brottet heter trolöshet vid förhandling med främmande makt, och är ett av spionagebrotten" konstaterar Falkvinge och kräver att statsråden petas:

"Justitieminister Ask och utrikesminister Bildt har gjort sig skyldiga till allvarliga brott mot riket och kan inte sitta kvar. Det är dags för åklagare att ta över. Frågan är om statsminister Reinfeldt ungår ansvar. Så allvarliga är uppgifterna som framkommit" skriver Rick Falkvinge på SVT Debatt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.