Kändispräst mobbad av kyrkoherdar

"Även om man begraver en kändisperson ska man inte skryta om det."


SÖDERKÖPING. Kändisprästen, Roger Jarnehall, rör upp starka känslor bland sina kollegor. Två kyrkohedar i Söderköping har fått nog av vad de anser vara Jarnehalls skryt och ”moderna sätt”, och har sökt stöd hos biskop Martin Lind för att få honom sparkad.

– Det är helt skandalöst att de gått bakom ryggen på mig. Men de anser att jag är för modern och narcissistisk, bland annat för att jag berättat vilka kändisar jag jordfäst. Jag anses vara "egenkär", och att det inte passar till en prästs egenskaper, säger Roger Jarnehall till Norrköpings Tidningar.

Det var förra fredagen som de två kyrkohedarna uppvaktade biskop Martin Lind med sin begäran om att en utredning skulle påbörjas för att obehörigförklara Jarnehall. En begäran de fick föga stöd för.

– Biskopen sade direkt nej till deras begäran. Han ska inte på något sätt medverka till att starta någon utredning. säger Roger Jarnehall, till Norrköpings Tidningar.

”Kändispräst”

Ulf Axelsson, ordförande i kyrkorådet i Sankt Anna, Jarnehalls hemförsamling, uttrycker dock förståelse för de bägge kyrkohedarnas agerande.

– Han framstår mer och mer som en "kändispräst", något han kallar sig på sin hemsida. När han berättade om den begravningen i tidningen satt han på en stol i Mogata kyrka på bilden, och det är inte den pr vi vill ha, säger Ulf Axelsson, till Norrköpings tidningar.

"En av landets mest uppmärksammade präster"

På sin blogg beskriver Jarnehall sig själv på följande sätt:

”Prästen ROGER JARNEHALL är en av landets mest uppmärksammade präster, ständigt aktuell som frimodig sanningssägare. Han verkar som församlingspräst, TV-präst, krogpräst i Stockholm, själavårdare inom institutionsteatrar, debattör och krönikör. Jarnehall anlitas flitigt av företag, organisationer och olika kristna samfund som föreläsare och predikant.”

Uppenbarligen är det en beskrivning som sticker Jarnehalls kollegor i ögonen, men om självhävdelse vore fog nog för uppsägning skulle det måhända vara glest i landets predikostolar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.