- Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Valtersson kandiderar som mp-språkrör

Nu börjar jakten på makten i miljöpartiet.


På torsdagen meddelar miljöpartiets riksdagsledamot och gruppledare i riksdagen Mikaela Valtersson att hon kandiderar till posten som språkrör när Maria Wetterstrand och Peter Eriksson avgår.

Samtidigt poängterar hon att det finns flera kandidater.

- Miljöpartiet är ett i högsta grad demokratiskt parti, där vilka som ska företräda partiet som språkrör, inte görs upp i korridorerna, utan bestäms av partiets medlemmar på kongressen i vår. Att det finns många bra kandidater bådar gott för framtiden, skriver Valtersson på miljöpartiets hemsida.

Valtersson, som suttit i riksdagen sedan 2002 och länge pekats ut som ett tänkbart språkrör, vill att modellen med två språkrör kvarstår.

- För mig har politik alltid varit ett lagarbete. Min utgångspunkt är därför att de som blir valda till språkrör har ett stort ansvar att tillsammans med riksdagsgruppen, partistyrelsen och resten av partiet jobba ihop sig till ett lag, skriver Valtersson.

En annan miljöpartist som tippas bli språkrör är Gustav Fridolin. Kanske kan han och Valtersson komma att bli framtidens radarpar.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!