Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bilexplosioner skakar Stockholm - en död

- 11/12/2010, 18:26 -
Två bilexplosioner skakade Stockholm under lördagen. (Bilden har inget direkt samband med artikeln)

Två bilexplosioner skakade Stockholm under lördagen. (Bilden har inget direkt samband med artikeln)

Johan Nilsson / SCANPIX

Strax före klockan 17 exploderade en bil full med fyrverkerier i centrala Stockholm. Bara minuter senare exploderade ytterligare ett fordon. En person uppges vara allvarligt skadad och ytterligare en ska ha avlidit.

STOCKHOLM. Polis larmades klockan 16.52 om att en bil exploderat i centrala Stockholm på Drottninggatan. Enligt flera uppgifter ska bilen ha varit lastad med fyrverkerier.

– Men vi har inga uppgifter bekräftade ännu, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid polisen, till Nyheter24.

Bara fem minuter exploderade ytterligare en bil, ett par hundra meter från den första explosionen, på Bryggargatan.

– Hela huset skakade. Vi blev livrädda och gick ut och då fick vi se en död person på gatan. Det fanns ambulansmän och poliser där men de gjorde ingenting, säger ett vittne till Aftonbladet.

De första uppgifterna gör gällande att det rör sig om gasolflaskor som exploderat. Polisen vet inte ännu om explosionerna är planerade.

– Vi måste angripa det här med försiktighet. Just nu vet vi inte om det är en olycka eller inte, säger Lindgren till Nyheter24.

Minst en persons ska ha skadats och Aftonbladet uppger att ytterligare en död person hittats vid den andra explosionen.

Ett flertal amublanser har skickats till platsen. Två personer med lättare skador har förts till sjukhus. En större område omkring platserna är avspärrade och polisens bombgrupp har anlänt till platsen.