1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Marc Fermentia/Scanpix
3 av 4
- Foto: Hmok Islam
4 av 4
- Foto: Hmok Islam

Julruschbombaren hyllas av al-Qaida

Ett nätforum för al-Qaida-anhängare hyllar 29-åringen som utlöste en självmordsbomb mitt i centrala Stockholm - precis under julruschen. SE VIDEO!


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

INTERNET. På nätet hyllas nu 29-åringen, som under lördagseftermiddagen, utlöste en självmordsbomb i korsningen Bryggargatan/Drottninggatan i Stockholms city.

Eftersom 29-åringens sprängladdning havererade och bara en av sammanlagt sex rörbomber utslöstes dog bara han själv.

Men det hindrar inte att hans försök att anställa en blodig massaker bland julshoppare hyllas av militanta islamister på nätet.

På ett forum, Hmok Islam - där al-Qaida-anhängare från hela världen samlas för att diskutera självmordsattentat och hylla martyrer - är 29-åringen från Tranås nu en hjälte.

– Gud välsigne dig min kära bror, skriver signaturen Ibenfalastin.

– O ni judar, kristna och avfällingar. Om vi insisterar våra bröder mujaheddin i varje plats. Allah Akbar och Ära till Allah och hans budbärare och jihadister.

– Gud, kasta skott och visade sin fot, skriver han vidare.

– Jag vill inte föregripa något innan jag vet vem som gjorde det först.. Det finns länder värre än Sverige (Italien och Storbritannien är ett exempel). Dessutom ber det mig att Sverige är inte förpassats till den stora betydelse i förhållande till Kafr aggression och andra otrogna, även om det är betydande i sig, men det är litet jämfört med Gud.

På forat har man också publicerat en mängd bilder från attentatsförsöket i Stockholms city. Bilderna dokumenterar förödelsen omkring den utbrända bilen.

– Värmande bilder! O Allah, visa oss sin makt i Aruna, på vår mark, kommenterar signaturen Lofty Nya.

– God Save ledarna för jihad i din väg till allt ont. Gud håller dem och stödde dem och förde dem till seger och ökad delaktighet, trygghet och lugn i deras hjärtan. O Zdhm stolthet och skam att de otroende går i de troendes väg, skriver Ossama en Server.

– Även om det bara var ett upplopp i landet av de otrogna, det berör mitt hjärta till Gud och att se dem förstöra sina hem med sina händer eller i händerna på de troende, skriver Ossama al Assad.

En videofilm som sprids på Hmok Islam:

Bil
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/