Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malmöskytten fick bidrag mot brott

Föreningen fick bidrag av Malmö stad - för att bekämpa...
1 av 3

Föreningen fick bidrag av Malmö stad - för att bekämpa...

DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

2 av 3

Privat

... brott och främja integration i stadsdelen Fosie.
3 av 3

... brott och främja integration i stadsdelen Fosie.

JAN FORSSANDER/Scanpix

Nyheter | 14/12/2010 10:53

Kampsportsföreningen där "den nye lasermannen" var kassör fick bidrag från kommunen för att bekämpa brott och främja integration.

MALMÖ. Den misstänkte 38-årige serieskytten fick pengar från kommunen - för att förebygga brott. I ansökan säger kampsportsföreningen, där 38-åringen var kassör, att man dessutom ska arbeta för integration:

"Vi är en liten förening som arbetar hårt för att vara med och minska brottsligheten och få integrationen att fungera här i Fosie."

Några resultat har föreningen inte behövt redovisa. Och tur är väl det - för kampsportsklubben.

Flera av ungdomarna i föreningen har senare dömts för allvarliga brott: narkotikabrott, rattfylleri, olovliga körningar, rån, misshandel, stöld och grov narkotikasmuggling, uppger Kvällsposten.

Bland annat fick föreningen bidrag till lokalhyran.

"Långsiktigt är hyran en liten summa för vad det i stället kan komma att kosta om ungdomarna hamnar i dåligt sällskap", skriver föreningen.

38-åringen var både kassör och instruktör i föreningen. När han senare sökte jobb hänvisar han till den meriten:

"Jag var kassör i den föreningen och hade telefonkontakt med kommunen, fick fylla i ansökningar om bidrag, hålla koll på pengar och redovisningar", skriver han.