Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Hotet från al-Qaida: "Bomberna i Stockholm bara början"

1 av 1

Magnus Hjalmarson Neideman/Scanpix

Nyheter | 16/12/2010 08:28

Tillfångatagna al-Qaida-medlemmar pratar om fler planerade dåd.

I Irak har polisen och säkerhetsstyrkorna tillfångatagit 73 al-Qaida-medlemmar den senaste tiden. Och flera av dem vittnar om att Stockholmsbomberna bara är början. Fler attacker är att vänta under jul och nyår.   

– Det misslyckade terrorattentatet i Stockholm var bara en av attackerna som terroristerna avslöjat, säger Iraks inrikesminister Jawad al-Bolani enligt Aftonbladet.

Flera av de tillfångatagna hävdar själva att de lyder order direkt från högt uppsatta al-Qaida-ledare. Men männens trovärdighet är i nuläget svår att bedöma.

Att de kände till dådet i Stockholm har framkommit först efter sprängningen och kan därför eventuellt vara en efterkonstruktion.

Såväl Iraks utrikesminister Hoshyar Zebari som inrikesminister al-Bolani säger också att Irak informerat interpol om och varnat myndigheter i både USA och Europa för planerade terrorattentat.

Och talar de gripna al-Qaida-medlemmarna sanning kan vi altså räkna med fler attentatsförsök den närmaste tiden.