Mannen försökte locka den 10-åriga flickan med en nalle.
1 av 2
Mannen försökte locka den 10-åriga flickan med en nalle. - Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Man anhållen - groomade 10-åring med nalle och pengar

Lömsk övergreppsplan nära att gå i låset.


Groomning

Groomning innebär att en vuxen tar kontakt med barn i sexuella syften och skapar känslomässiga anknytningar i syfte att sänka barnets tröskel och möjliggöra sexuella närmanden - eller i sexuellt syfte arrangerar ett möte med barn.

Groomning på nätet kallas nätgroomning.

Groomning är sedan den 1 juli 2009 förbjudet i Sverige, men lagen har - på grund av endast ett åtal än så länge - kritiserats för att vara tandlös.

LUND. Det var när den 10-åriga flickan kom till skolan tillsammans med sin mamma, efter att ha varit hemma sjuk dagen innan, som en påse låg och väntade på flickan i skolan.

I påsen låg en nalle, pengar till bussbiljetter och ett fyra sidor långt brev till flickan med bland annat en beskrivning av hur hon skulle ta sig hem till en man utan att hennes föräldrar skulle få veta. Andra detaljer i brevet pekar konkret på att mannen ville träffa flickan i sexuellt syfte.

– Efter inre spaning och kontakt med våra kolleger i Malmö lyckades vi få fram en misstänkt som nu har anhållits. Vi har också lyckats säkra en hel del bevisning genom husrannsakan hos mannen, säger kommissarie Jacob Linton till Sydsvenskan.

Mannen, som är i 40-årsåldern, är anhållen för kontakt med barn i sexuellt syfte, så kallad grooming.

Han är inte känd av polisen sedan tidigare.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.